Grilování je velmi populární a oblíbené. Je tedy na slunce jasné, že i zákazníci restaurací si touží na grilovaných pokrmech pochutnat i u vás. Jaké vybavení budete potřebovat na přípravu grilovaných pokrmů v profesionální gastronomické oblasti? Na to se podíváme v dnešním článku zaměřeném na typy grilů, které jsou vhodné pro použití v restauracích.
Klasika je klasika
Snad nikdo nemůže popřít, že nejlepší grilování je grilování na ohni a žáru. Kouř z uhlí dodá pokrmům skvělou chuť a vůni. Bohužel ale ne každá restaurace disponuje potřebným vybavením pro provoz takového grilu. Restaurace totiž musejí splňovat přísné protipožární normy, takže je grilování na uhlí doménou spíše letních měsíců, kdy je možné grilovat venku. Samozřejmě netvrdíme, že mezi restauracemi nenajdete takovou, která tuto technologii využívá i uvnitř, ale takové řešení je nákladnější na realizaci.
Nohama na zemi
Nejčastějším způsobem jaký se griluje v restauracích je grilování na elektrickém grilu nebo nerezové grilovací desce. Je to proto, že kvalita pokrmu se příliš neliší od klasického grilování a navíc je nerezová grilovací deska velmi jednoduchá na údržbu. Provozujete stánek s hamburgery? Skvěle! Grilovací deskaje pro tento úkol naprosto ideální. Není to však její jediné využití. Stejně dobře na ní ugrilujete vepřovou krkovici nebo hovězí steaky. Pokud své menu chcete rozšířit o grilované pokrmy, pak je pro vás nerezová grilovací deska nezbytnou součástí vaší kuchyně.